Ondertussen “spelen” je kinderen ook alledrie. Zowel Jenne, als Sofie, als Flor. Wat doet dat met een vader om te zien dat hij zijn kinderen zo geïnspireerd heeft?

Ik denk niet… Nu ja, vermoedelijk zit ik daar wel voor iets tussen. Ik had natuurlijk heel graag een enorme wiskundige omhelsd, of een hartchirurg die straks mijn leven iets langer kan maken dan ik verdien dat het is. Ze moesten vooral hun eigen pad volgen en dat bleek dan iets te maken te hebben met wat ik doe. Het is een tamelijk klassiek gegeven, dus ik ben blij zo lang zij er ook blij mee zijn.

U heeft ook een paar keer met hem samen gespeeld. Met Jenne in W817 en in de Kavijaks met Sofie en Jenne. Wat vindt u zelf belangrijk bij vaders?

Het zijn problemen. Vaders en zonen zijn problemen, vaders en dochters zijn problemen… Er zijn momenten dat het goed is en dat zijn momenten om te koesteren. Wat heel lief was tijdens de opnames van de Kavijaks; mijn zoon Jenne die dacht “het is al laat, het zijn lange dagen en het is koud. Er was weinig voorhanden om je te beschermen tegen de elementen.” Toen werd hij heel beschermend. Wat heel lief van hem was, maar dat helpt natuurlijk de scènes niet vooruit.

Bekijk het volledige interview hieronder:

Helaas was de enige opname die er gemaakt werd met een iPhone vanop een afstand.