Naaz

Even geleden introduceerde ik nieuw talent Naaz. Haar wondermooie nummer Words heeft nu ook een videoclip. Tijd om met haar te praten! 

Hi Naaz!

Proficiat met je 1,5 miljoen streams op Spotify! Hoe voelt dat? 
Heel erg bedankt!! Het voelt helemaal fantastisch. Voor de release zei ik tegen mezelf dat ik al dankbaar zou zijn als minstens 1 persoon het zou beluisteren. Ik had nooit kunnen denken dat het zo zou lopen. Ik voel me zo gezegend!

De songtekst van je nummer ‘Words’ is erg wijs. Ik las dat je ervan houdt om naar andere mensen te luisteren, gewoon om te leren over hun perspectief op het leven. Wat maakt dat zo interessant? 
Oh, dank je! De manier waarop mensen over dingen praten, toont hoe iedereen de dingen zo anders beleeft. We kunnen hetzelfde beleven en toch heeft iedereen er andere gedachten en gevoelens over achteraf. Ik vind dat heel boeiend, omdat het een beetje aantoont hoe elk klein ding dat je ziet/hoort/voelt doorheen je leven, je uiteindelijke reactie op verschillende situaties beïnvloedt. Het bewijst dat iedereen uniek is en dat is gewoon wondermooi. We kunnen altijd leren van elkaar. Niemand weet alles, maar we weten allemaal iets wat niemand anders weet.

Je postte op facebook dat je ‘Words’ in je slaapkamer schreef. Deze week sta je op het podium in Paradiso in Amsterdam. Had je dit durven dromen toen je dit nummer opnam? 
Dat nummer maken was zo’n natuurlijke ervaring. Dat was het enige in mijn hoofd, ik zat totaal in the zone. Het was bijna alsof ik gewoon toekeek tijdens het hele proces. Ik stond er nooit echt bij stil dat ik uiteindelijk uit die slaapkamer zou moeten komen, als ik eerlijk ben, maar tijdens de eerste repetitie van het optreden besefte ik dat het nummer echt tot leven zou komen in het openbaar. Ik kan niet wachten om op te treden. Ik ben er bijna zeker van dat het één van mijn favoriete bezigheden wordt. Ik sta altijd te dansen voor de spiegel op mijn kamer, mijn muziek luid te spelen door mijn hoofdtelefoon… Ik kan niet wachten om dat gevoel op het podium te brengen.

In de videoclip voor ‘Words’ zien we een groep mensen. Ik kan me inbeelden dat daar een interessant verhaal achter zit. Wie zijn ze? 
Ik ken de prachtige mensen in de videoclip niet persoonlijk, maar ik voelde aan hun aura dat ze allemaal speciale en expressieve mensen zijn. Ik schreef het nummer wel over mijn beste vrienden. Ik hou zo veel van hen, ze hebben mijn horizon verbreed en dat had ik nooit op mijn eentje kunnen doen. Ik was vroeger zo’n angstig persoon, mijn vrienden hebben me daarvan genezen en hielpen me om het leven door een andere lens te zien door hun woorden te delen wanneer ik ze nodig had, dag of nacht.

Er komt een EP aan volgend jaar. Wat mogen we verwachten? 
Nummers geschreven vanuit gevoel. Beetjes van mezelf in de vorm van geluid en melodie. Woorden geschreven voor mensen en herinneringen die ik koester.

Thanks Naaz, we’re in love with your Words! 😉
Thank you for sharing your words with me <3