Theaterstukken ‘De Bruiloft’, ‘Beloofd is beloofd’ en ‘Sophia’

Samen met mijn broer schreef ik 3 toneelstukken, ‘De Bruiloft’, ‘Beloofd is beloofd’ en ‘Sophia’.

Sophia – 2011

Sophia komt van een andere school in een nieuwe klasgroep terecht. Op haar eerste dag komt ze meteen al te laat en maakt ze kennis met haar klasgenoten. Alejandro, die haar meteen een knipoogt toewerpt, Francesca die haar geen blik waardig gunt en vooral Robby die voor haar de ideale jongen lijkt; ware het niet dat hij al samen is met Francesca. Een verhaal waarin “het nieuwe meisje” de verschillende kliekjes in de klas moet proberen overtuigen dat ze oké is en met haar komst vooral de hele klasdynamiek op zijn kop zet.

Geniet van dit staaltje amateurtoneel in 6 delen.

De Bruiloft – 2012

Axelle en Bart gaan trouwen, al is Barts moeder daar niet zo blij mee. Op mysterieuze wijze verdwijnt Bart dan ook op de trouwdag. In de kamer waar hij het laatst gezien werd, vinden Axelle en haar bruidsmeisjes enkel nog zijn schoenen. Wanneer na wat zoeken blijkt dat de plek betoverd is en dat wie zijn schoenen uit doet in een magische wereld terecht komt, zit het spel pas echt op de wagen! Gelukkig kunnen Axelle en haar bruidsmeisjes rekenen op het tweekoppig wezen dat door het leven gaat als Zork en Blork. Gelukkig.

Beloofd is beloofd – 2013

Yirnick en Benedicte zijn verliefd, zo simpel is dat. Ware het niet dat Benedicte in de jaarlijkse ceremonie is uitgekozen om te trouwen met de Maedenas. Ah ja, en ze zijn opgegroeid in een sekte zonder technologie. Ah ja, en ze hebben voor het eerst in hun leven een mobilhome en een iPhone gezien toen ze Chanel ontmoeten. Ah ja, en Chanel wil de sekte overnemen en de Maedenas daarvoor uit de weg ruimen. Voor de rest geen vuiltje aan de lucht. Voor het goed van de Maedenas! 

 

Hit enter to search or ESC to close